עריכת סרטונים לסושיאל
למה טוב לנו להשתמש בעריכת סרטונים לסושיאל שלנו? אני מתביישת להגיד שאני זוכרת את הריל הראשון שהעלתי לאינסטגרם.
זה היה בתחילת 2022, כשבאינסטגרם הבינו שטיקטוק נותנת להם תחרות יפה ושהם צריכים להתקדם עם שאר העולם.
ולהתקדם עם שאר העולם משמע- לתת פלטפורמה ליוצרי תוכן לייצר גם סרטונים.
הריל היה נראה בערך ככה: אני עומדת מול המצלמה, יש סאונד ״טרנדי״ ברקע ואני מנסה לעשות ליפסינק ולהצביע על נקודות שונות במסך כשקופצות כתוביות של המסר שאני מנסה להעביר.
עריכת סרטונים לסושיאל מבחינתי הייתה משימה שצריך לעשות והביצוע שלי היה בסיסי ועלוב מאוד בתוך האפליקציה של אינסטגרם והבאגים מכאן ועד קנדה.
ולא, אני לא הולכת לצרף לפה קישור. חפשו לבד אם ממש בא לכם.
אינסטגרם עברה עוד המון גילגולים, אבל הדבר החשוב הוא- שבעלי עסקים הבינו כמה זה חשוב להכנס לתוך הנעליים האלו של עריכת סרטונים לסושיאל והתחילו לייצר.
ככל שהזמן עבר האפליקציות השונות- פייסבוק, אינסטגרם, טיקטוק, יוטיוב, השתכללו והתחילו ״לדרוש״ מאיתנו בעלי העסקים ויוצרי התוכן- להיות יותר מקצועיים, יותר טובים, להשקיע יותר בסרטונים שלנו.
אז מה השתנה?
אם נזכיר שוב את תחילת הדרך שלנו נראה כי באמת בהתחלה אינסטגרם לא ממש ידעו מה לעשות עם אופציית הרילסים שפתאום הגיעה וכולם ניסו את מזלם בטרנדים השונים.
עם הזמן השתדרגנו כיוצרי תוכן וכבעלי עסקים והתחלנו לערוך סרטונים לסושיאל שנהיו אינפורמטיבים יותר, בעלי ערך לצופה שיתנו לקהל היעד שלנו תחושה שאנחנו רלוונטים, עדכניים, מקצוענים ועוד כל מיני מילים שרצינו להעביר הלאה..
הבעיה היתה שלא היה אפשר לייצר סרטון טוב, מושקע ואיכותי בתוך האפליקציות של הרשתות החברתיות עצמן מאחר ואיך נגיד- הן היו די גרועות.
יוצרי התוכן ובעלי העסקים עברו לאפליקציות צד שלישי, כדי לערוך בתוכן את התכנים ומשם להעביר ולהפיץ בכל עמודי הסושיאל.
אחרי שבחנתי ועברתי די הרבה תוכנות לעריכת סרטונים לסושיאל, אני רוצה להעביר הלאה קצת מהידע שצברתי, כדי להקל עליך את תהליך הבחירה של- באיזו אפליקציה כדאי לי לערוך סרטונים לסושיאל.
CapCut
קאפקט היא אחת האפליקציות המובילות לעריכת סרטונים, יש לה כמה יתרונות משמעותיים על פני אפליקציות אחרות אבל גם יש לה חסרונות וכדאי להכיר את אותם לפני תחילת העבודה.
קאפקט מתממשקת מאוד יפה עם טיקטוק. לדוגמה- כשאתם רואים טרנד שיש לו טמפלייט מיוחד- תקפוץ לכם בסרטון התראה קטנטנה שתזמין אתכם לייצר גם סרטון כזה משלכם ובלחיצת כפתור תועברו לתוכנת העריכה שלה עם הטמפליט שבחרתם. עכשיו מה שתצטרכו לעשות זה רק להוסיף את הסרטון הרצוי. יותר מזה- בסיום העריכה יופיע לכם מסך שממנו תוכלו להעלות את הסרטון ישירות לטיקטוק בחזרה. קלי קלות- כיף חיים.
האפליקציה מלאה באפקטים שונים, כיפים לשימוש. האפליקציה אינטואיטיבית יחסית ואפשר בפשטות ליצר בה סרטונים טובים.
יתרון נוסף לטובת קאפקט, הוא שאפשר להוריד אותה גם כתוכנה למחשב. גם לpc וגם ל-mac.
ליוצרי תוכן שרוצים לייעל את תהליך העריכה ומעדיפים את הנוחות של המחשב- יש כאן בונוס גדול.
אבל אמרנו שיש גם חסרונות, נכון? לאפליקציית קאפקאט יש חסרון אחד בולט, אבל לדעתי זה ממש החסרון היחיד.
בקאפקאט עדיין לא ניתן להשתמש ב AI ליצירת כתוביות באופן אוטומטי ועל מנת לשים כתוביות תצטרכו לבחור באחת מ-2 אופציות.
- להוסיף את הטקסט בעצמכם באופן ידני
- להעביר לאפליקציה אחרת
עד לא מזמן הכתיבה בקאפקאט במחשב היתה לא נוחה והיה צורך להשתמש בתוכנות להיפוך מילים. נכון לעדכון האחרון שלהם זה הסתדר ולתחושתי זה רק עניין של זמן עד שהם יכניסו את הכתוביות האוטומטיות לאפליקציה.
אינשוט
אינשוט היא האפליקציה החביבה עלי, אבל שזה לא יטעה אתכם, גם לה יש יתרונות וחסרונות אז בואו נעבור עליהם..
ראשית, הממשק שלה בעברית, יש מלא פיצ׳רים מגניבים והכל באפליקציה הזו מאוד מותאם לעריכת סרטונים לסושיאל. בנוסף לכך, אם אתם עובדים על מחשב של מאק, תוכלו לערוך בתוכה גם דרך המחשב.
(חשוב לדעת, שבעריכה דרך המחשב, לא מספיק שהחומר יהיה על המחשב, אלא צריך להכניס אותו לאפליקציית התמונות לפני תחילת העריכה.)
דבר נוסף שאני אוהבת באפליקציה הזו, היא שאפשר להעלות אליה איזה פונטים שבא לנו! איך עושים את זה? מורידים למחשב או לטלפון איזה פונט שרוצים, נכנסים לכתיבת טקסט, בחירת גופן, כפתור ה+ ומשם מעלים את הפונט הרצוי.
בדרך זו אנחנו יכולים להוסיף כתוביות שמיוחדות ומזוהות עם העסק שלנו או איתנו כיוצרי תוכן. אם כבר בכתוביות עסקינן, זה גם החיסרון של אינשוט, ולדעתי החיסרון היחיד. אינשוט הוציאו פיצ׳ר של כתוביות אוטומטיות מתוך הסרטון, אבל זה תומך רק באנגלית כרגע. אז אם אתם עובדים על אינשוט- תצטרכו לכתוב ידנית את הטקסטים שלכם. זה לא כזה נורא בהתחשב בזה שבכל אפליקציות העריכה הטובות אין עדיין כתוביות אוטומטיות בעברית. אם מצאתם כאלה- עדכנו אותי בזריז.
דבר נוסף שאני רואה שהרבה לא יודעים על האפליקציה, אפשר להוריד בה את סימן המים בחינם. אני רואה אנשים שמעלים סרטונים עם סימן מים של אינשוט וחבל. אם תסתכלו על הסרטון בעריכה, תראו מימין למטה את סימן המים של אינשוט. מעליו יהיה איקס קטן, בלחיצה על האיקס תצפו בפרסומת קצרה ואחריה סימן המים ירד.
אם תרצו לשלם לאפליקציה כדי שלא יהיו פרסומות- גם זה בסדר. תקנו את תכנית הלייפטיים, היא משתלמת..
kapwing
טוב, התוכנה הזו היא טריקית. ראשית, זו לא אפליקציה, אלא עובדים בה דרך הדפדפן. כתוכנה לעריכה היא לא נוחה. לא ניסיתי את כל הפיצ׳רים שיש בה, אבל על פניו היא די בסיסית. לעריכות פשוטות של יוצרי תוכן ובעלי עסקים היא ממש בסדר. שנית, יש לה סימן מים ואפשר להוריד אותו רק אם משלמים עליה והיא לא זולה. אז תכלס למה היא טובה בכלל? תמשיכו לקרוא ותגלו.
בואו נוסיף כתוביות
טוב, על השלב הזה אסור לכם לדלג. אחד הדברים שיקבעו את כמות הצפיות שיהיו לכם בסרטון זה שמתם או לא שמתם כתוביות. משתמשים רבים לעיתים צופים בסרטונים שלנו על mute ולכן אם לא יהיו לנו כתוביות- פחות אנשים יצפו בנו. בטח ובטח אם הסרטון שלכם עולה לקידום ממומן- חובה שיהיה בו כתוביות. פשוט לא להתפשר על זה.
כבעלת עסק שהיא גם יוצרת תוכן אני ממש מבינה את המורכבות של הוספת כתוביות לסרטון גם מבחינת ״זרימה״ וגם מבחינת נוחות.
אז אם אתם עורכים סרטונים לסושיאל שלכם או של לקוחות שלכם באופן קבוע- השלב הזה הוא ממש בגדר חובה.
אז בואו. ונראה איזה אפליקציות יש לנו בשביל כתוביות אוטומטיות וכדי להקל לנו על החיים.
נתחיל בדיוק מאיפה שסיימנו… kapwing
אז לשוס של השוס הכתוביות שם זה ה-דה בסט שלי יצא לגלות ובאמת שראיתי הכל. ולמה?
ראשית, היא אינטואיטיבית רצח. ואין משהו שיוצרי תוכן אוהבים יותר מאשר עבודה אינטואיטיבית. נמשיך בעובדה שהזיהוי הקולי שלה הוא מעולה. יש לי בה בקושי שינויים. קחו בחשבון שהדיוק תלוי באיכות הסאונד ובכמה הוא ברור.
אבל בגדול- היא מזהה ממש טוב ורוב השינויים שם הם בעיקר על טעויות ״כתיב״ וגם זה בקטנה.
יש יכולת לעצב את הפונט שרוצים בדוגמאות שונות וצבעים לפי בחירה. כמות הפונטים בעברית ממש מוגבלת אבל בגלל העיצובים המגניבים שאפשר לעשות שם- זה ממש מינורי.
כמו שאמרנו קודם- כדי להוריד את סימן המים תצטרכו לשלם עליה, אבל אם תרצו ״לעקוף״ את זה- צלמו את עצמכם קצת מרחוק וכשתרצו להעלות את הריל לאינסטגרם או לטיקטוק- בעריכה עצמה תעשו קצת זום אין. אל תגלו, זה הסוד שלי…
בואו נחלק את האפליקציות לכתוביות ליוצרי תוכן ל-2.
אייפון ואנדרואיד.
נפתח בזה שאין אפליקציה טובה ללא תשלום, סבבה? בואו נסגור את הפינה הזו- בשביל אפליקציה טובה צריך לשלם.
לכל אפליקציה כאן יש את היתרונות והחסרונות שלה. לא ארחיב על זה יותר מידי כי לכל מערכת הפעלה יש רק אפליקציה טובה אחת. מה אני ממליצה לעשות? פשוט תורידו את האפליקציה שמתאימה למערכת ההפעלה שלכם ותתחילו לעבוד.
אייפוניסטים יקרים- תורידו את captions.
אנדרואיד (אל תתיחסו למי שאומר לכם לעבור לאיפון, טוב? אתם לא באמת חייבים)- תורידו את autocap.
מה השורה התחתונה שלי? כולן טובות ויתנו מענה ראוי לעריכת סרטונים לסושיאל ליוצרי תוכן ולבעלי עסקים. לי הכי עבד kapwing, אבל בעריכה מהפלאפון אלה טובות ויעשו את העבודה.
אני מקווה שהסקירה הזו עזרה לך קצת ותעזור לך ליצור תוכן טוב יותר לעסק שלך. ואם זה לא מספיק לך ויש לך הרגשה שאני יכולה לעזור לעסק שלך לפרוח בנושא-
אפשר פשוט לתאם איתי פגישה:)